Direct naar de inhoud.
Huisstijlvernieuwing Huisstijlvernieuwing

Huisstijlvernieuwing

Stichting Christelijk Speciaal Onderwijs Groningen (SCSOG) is een vereniging van vier scholen. Op deze scholen wordt onderwijs gegeven aan kinderen die extra ondersteuning nodig hebben. De missie: leerlingen stimuleren om in een positieve sfeer hun mogelijkheden en talenten te ontwikkelen.

Puuridee maakte een nieuwe website voor SCSOG, een mooi ontwerp voor het jaarverslag en flyers waarin de identiteit van SCSOG wordt uitgelegd aan nieuwe leerlingen én ouders.

Website

Alle informatie over de stichting op een overzichtelijke manier zichtbaar maken. Daar was SCSOG naar op zoek. Om alle wensen in kaart te brengen, zijn we samen gestart met een werksessie. We bespraken prioriteiten, doelgroepen en functies van de website. Met de bestaande huisstijl als basis maakten we vervolgens het webontwerp.

De website is gebruiksvriendelijk en heeft een warme uitstraling gekregen. Informatie wordt duidelijk getoond in de menustructuur met specifieke aandacht voor vacatures.

Educonnect heeft ook een prominente plek op de website gekregen. Als expertisecentrum en belangrijke partner van SCSOG, bieden zij ondersteuning aan de scholen. Op de webpagina voor Educonnect vinden ouders, medewerkers en ketenpartners documentatie en kennis.

Jaarverslag

Het jaarverslag vertelt over het reilen en zeilen van de organisatie. Na algemene informatie over de stichting en scholen, volgen de doelen en missie van SCSOG. De structuur van de organisatie is zichtbaar gemaakt met een organogram.

In het jaarverslag is ruimte voor verschillende afdelingen, zoals het bestuur, financiën, de raad van toezicht en de gemeenschappelijke medezeggenschapsraad. Net als de website, is de nieuwe huisstijl ook in het jaarverslag doorgevoerd.

Flyer

Naast een nieuwe website en het jaarverslag maakten we ook een flyer. In de flyer wordt meer verteld over de identiteit van Stichting Christelijk Speciaal Onderwijs Groningen en wat zij aan haar leerlingen te bieden heeft. Natuurlijk is de flyer ook uitgevoerd in de kenmerkende eigen huisstijl van SCSOG.

Consequent communiceren

Met de website, het jaarverslag en de flyer laat SCSOG zien wie ze zijn, wat hun doelen zijn en hoe ze die bereiken. Door de huisstijl in alle middelen door te voeren, communiceert de organisatie consequent en met één stem richting haar doelgroepen.

Ben je ook op zoek naar een frisse uitstraling en wil je consequent communiceren? Bel ons! We denken graag met je mee.