Direct naar de inhoud.
Nieuwe look en website Nieuwe look en website

Nieuwe look en website

Innovatie Veenkoloniën is een samenwerkingsverband, gericht op de agrarische sector, waarin ondernemers, onderwijs- en onderzoeksinstituten, waterschap, overheid bij elkaar komen. De betrokken partijen werken samen aan sterke, diverse en toekomstbestendige landbouw in de Veenkoloniën.

Wensen voor de nieuwe look

Uit een werksessie met Innovatie Veenkoloniën kwamen meerdere wensen naar voren. Belangrijke punten voor de ontwikkeling van de nieuwe look waren:

  • Gericht op de toekomst
  • Vernieuwing
  • Modern
  • Focus op akkerbouwer
  • Behoud van de herkenbaarheid

Ambitieus opgefrist

Innovatie Veenkoloniën was op zoek naar vernieuwing. Hun wens was een nieuwe huisstijl en moderne uitstraling.

Met hun website willen ze boeren, het bedrijfsleven, overheden en onderzoeksinstituten verbinden met elkaar. De website is ook een belangrijk middel voor het delen van informatie over bijeenkomsten en projecten. Een belangrijke wens van Innovatie Veenkoloniën was daarom een nieuwe website.

Voordat we aan de slag gingen met de nieuwe website, hebben we eerst de bestaande huisstijl opgefrist. De nieuwe stijl hebben we ook gelijk in alle andere huisstijlmiddelen doorgevoerd.

Het vernieuwde logo

In het nieuwe logo van Innovatie Veenkoloniën staat het plantje symbool voor groei. De pijltjes aan de bovenkant en het akkerland met de bruine kleur staan symbool voor ontwikkeling.

Het kleurenpalet bestaat uit een frisse, goed passende combinatie van Hollands Oranje, Natuurlijk groen en Hooglander bruin.

"Puuridee is onze communicatiepartner die op een praktische manier meedenkt over alle communicatiezaken binnen Innovatie Veenkoloniën en ondersteunt bij de uitvoering van die activiteiten. Hierdoor zit er meer structuur in onze uitingen, waardoor we ons beter kunnen positioneren."
Ramon Klaassens

Ramon Klaassens
Programmamanager

Pay-off als kers op de taart

Een vernieuwd fris logo, waarin de meest herkenbare elementen behouden zijn gebleven, kan niet zonder een passende pay-off. Passend bij de ambitie van Innovatie Veenkoloniën is de volgende pay-off bedacht: Samen vooruitboeren!

De nieuwe stijl hebben we doorgevoerd in middelen zoals: visitekaartjes, de digitale nieuwsbrief en het briefpapier.

En verder?

Naast een nieuw logo, passende stijl en website, was Innovatie Veenkoloniën op zoek naar meer structuur in hun communicatie-uitingen, zowel op sociale media als in de nieuwsbrief. Daarom reserveren we maandelijks een vast aantal uren voor het schrijven en plaatsen van berichten op sociale media. De afbeeldingen die bij deze berichten geplaatst worden maken we op, zodat ze in lijn zijn met de nieuwe stijl.

Maandelijks zorgen we ook voor de inhoud, opmaak en het verzenden van de nieuwsbrief van Innovatie Veenkoloniën. Verder staan we klaar om op aanvraag andere marketing- en communicatiewerkzaamheden uit te voeren.