Direct naar de inhoud.
Een nieuwe koers Een nieuwe koers

Een nieuwe koers

Strategiewijziging om door te groeien

ScreenCom is dé partner voor digital signage ofwel schermcommunicatie. Het bedrijf distribueert als partner van Samsung de licenties van MagicINFO in de Benelux. Daarnaast ontwikkelt het bedrijf (maatwerk)software MagicINFO voor contentbeheer. Het ScreenCom-team verkocht in eerste instantie hardware én software aan opdrachtgevers zoals Omoda, Febo en Wehkamp. Er bleek veel potentie en de lat werd hoger gelegd met nieuwe doelstellingen: wereldwijd doorgroeien met custom integraties en maatwerkoplossingen, meer verkoop van softwarelicenties genereren en óók persoonlijke meertalige support blijven bieden. Om dit te kunnen bereiken bij zowel nationale als internationale partijen in onder andere de retail en evenementenbranche, was een strategiewijziging nodig.

Inzicht in de organisatie

Om inzicht te krijgen in de huidige situatie én gewenste situatie is met het team en de directie een workshop gehouden. Op basis daarvan zijn de strategie, missie, visie en klantreis geformuleerd. Alle medewerkers droegen bij aan dit proces, waardoor de strategie ook in organisatie draagvlak kreeg.

Een nieuwe koers

Uit marktonderzoek en de opgebouwde ervaring van ScreenCom werd duidelijk dat de markt behoefte had aan duidelijkheid over verkoopadressen, gebruikersinstructies, pre-sales consultancy, service en maatwerkoplossingen. We waren het erover eens: ScreenCom moest een partnernetwerk om zich heen bouwen voor de verkoop en zelf focus houden op de software-ontwikkeling en vertaling naar producten voor het leveren van éxtra toegevoegde waarde. De partners zouden de verkoop op zich nemen en worden getraind om eindgebruikers van support te voorzien.

“We waren op zoek naar een marketingbureau, maar kwamen uit bij een communicatiebureau dat ons op strategisch niveau verder heeft geholpen. Het is heel prettig dat het team van Puuridee snel kon intunen op onze producten en dienstverlening, ook al is het heel specialistisch. Dankzij het strategisch inzicht van Puuridee hebben we deze stap kunnen zetten. We hebben hiermee een partner en een samenwerking voor de toekomst!"
Bastiaan Amsing

Bastiaan Amsing
Founder & CEO ScreenCom

De strategie is de leidraad voor de werkwijze en communicatie

Om te zorgen dat de uitstraling van ScreenCom past bij de strategie, is een huisstijlwijziging doorgevoerd en zijn er communicatiemiddelen herzien of ontwikkeld, waaronder de website. Om de partners te voorzien van een duidelijk aanbod zijn er diverse product-kaarten ontwikkeld, die niet alleen duidelijk waren voor potentiële klanten, maar tegelijkertijd medewerkers richting gaven bij het verkoopproces.

Omzetstijging en hogere klanttevredenheid

Het traject heeft inzicht gegeven in de veranderingen die nodig waren om door te groeien. Daarnaast heeft het traject gezorgd voor een duidelijke nieuwe koers. De medewerkers van ScreenCom wisten goed de focus te verleggen van klanten naar partners. Hierdoor is het partnernetwerk in een jaar tijd uitgebreid met 16 nieuwe partners, waaronder diverse internationaal opererende bedrijven. De omzet is gestegen, ScreenCom heeft een grotere naamsbekendheid en een hogere klanttevredenheid bij eindgebruikers.