Direct naar de inhoud.
Marèll Marèll

Marèll Communicatieadviseur

Als strategisch communicatieadviseur werkt Marèll samen met opdrachtgevers aan de meest uiteenlopende plannen voor interne en externe communicatie. In dit proces is luisteren en meedenken het belangrijkste. Voor de klant én voor de doelgroep!

Werken vanuit de doelen van de klant
Adviseren doet Marèll in de breedste zin van het woord: soms wordt er een complete communicatiestrategie uitgestippeld, andere keren volstaat een brochure of kan de website een opfrisbeurt gebruiken. Om te voorkomen dat adviseren ‘advizeuren’ wordt, steekt Marèll ook graag zelf de handen uit de mouwen. Ze zorgt er samen met het team voor dat alles tot in de puntjes is geregeld. Van strategische werksessies tot conceptontwikkeling en de coördinatie van campagnes en middelen. De doelen en belangen van de klant zijn daarin altijd leidend.

“Het geeft me voldoening om mensen, processen of organisaties verder te helpen.”

Wist-je-datjes

Marèll

Marèll houdt van koken en bakken. Regelmatig neemt ze een baksel mee naar kantoor en mogen we allemaal meegenieten. Een cake, taart of Duitse delicatesse; dat kun je aan Marèll wel overlaten! “Ik ben een familiemens en breng graag tijd door met mijn gezin, familie en vrienden. Het eerste wat ik ga doen na de lockdown? Een skivakantie boeken! Ik ben gek op skiën en zelfs toen ik hoogzwanger was, kon je mij en mijn dikke buik vinden in de bergen van Oostenrijk. Wel met een goed boek en niet op de ski’s natuurlijk.” Met mooi weer is Marèll in de tuin te vinden of op pad met de camera om te fotograferen.

Koffie met melk
Gek op kaas
Dochter van de melkboer
Skiën
Italië
Schoenmaat 37

Een goed gesprek is de basis

De werkzaamheden van Marèll lopen uiteen van het positioneren en profileren van merken en organisaties tot het neerzetten van doelgerichte communicatiestrategieën en campagnes. Het adviseren, ontwikkelen en uitvoeren van strategische communicatie-, participatie- en gedragsveranderingstrajecten, is waar ik warm van word. Binnen deze veelzijdige projecten bewaak ik processen en budgetten, onderhoud ik contact met klanten en stakeholders en vertaal ik de vraag naar een interne briefing.

Met de bakker om de hoek of 33 schooldirecteuren; een goed gesprek is altijd de basis. Om elkaar te leren kennen, te ontdekken waar het bedrijf staat of te bepalen wat de juiste marketingstrategie is. “Deze gesprekken zijn het leukst. Zo maak ik kennis met allerlei verschillende branches en ondernemers! Van opdrachtgevers in het onderwijs, de zorg of de overheid tot het MKB; samen met het team voorzie ik klanten van advies voor interne en externe communicatie.”

De kracht van Marèll ligt in het goed luisteren naar de klant, de juiste vragen weten te stellen en op basis daarvan actie te ondernemen. Marèll denkt analytisch mee en zet een duidelijk, mooi en goed uitgewerkt plan neer om het beoogde doel te bereiken. Gedurende het gehele project houdt ze de regie en weet ze als geen ander alle ballen hoog te houden. “Het geeft me voldoening om mensen, processen of organisaties verder te helpen. Het leukste project waaraan ik heb gewerkt? Ik zou het niet weten, te moeilijke keuze. De gemeentelijke herindeling van gemeente Eemsdelta was fantastisch om te doen, maar ook het in de markt zetten van een nieuw logo of merk vind ik geweldig.”