Direct naar de inhoud.
Haal Rikst aan boord Haal Rikst aan boord

Haal Rikst aan boord

Een duidelijke positionering

Waar accountants zich vaak richten op de cijfers, kiest Rikst voor de ondernemer en zijn doelen. In een werksessie met het team, hebben we doelen, doelgroepen, producten en merkbelofte vastgesteld. Om deze onderscheidende positionering kracht bij te zetten hebben we verschillende middelen ontwikkeld waaronder een nieuwe website. De focus ligt daarbij op ‘de ondernemer met ambities voor groei’.

Het startpunt voor het leggen van contact in campagnes

De website speelt een belangrijke rol; het is in de campagnes het startpunt voor het leggen van contact. Vanaf dat contact gaat de klantreis verder met een vernieuwende methodiek: ‘Haal Rikst aan boord en ga voor groei!’. Rikst gaat in dit onboarding-traject direct aan de slag en levert advies, structuur en tools voor automatisering.

Alle informatie in een oogopslag zichtbaar

De website is sterk vereenvoudigd. Geen massa, duidelijke woorden en verleidelijke buttons. Veilig blauw is misschien wat je verwacht, maar niets is minder waar! De kleuren rood, wit en zwart contrasteren en geven pit aan de huisstijl. De website van Rikst is zo opgebouwd dat je al scannend alle informatie in hapklare brokken ziet. De pagina’s zijn uitrolbaar opgezet. Bovenin staat de kern voor de snelle bezoeker. Voor de persoonlijke noot is gewerkt met fotografie; eigenwijs met de puzzelstukken tussen experts die elkaar versterken. De kijkrichting in de fotografie stuurt de bezoeker naar een button met call-to- action. Andere prikkels om de gebruiker te stimuleren, zijn de groene vinkjes met bevestigende argumenten.

Persuasive design

Nog een staaltje ‘persuasive design’: de pagina ‘over ons’. Deze is visueel ingericht met de stappen ‘Ready – Set – Rikst!’. Daar willen we de gebruiker naartoe trekken. Daarom staat onder de menu-items bewust een dikke witte streep. Bewijs van kwaliteit leveren de citaten en logo’s van klanten.