Direct naar de inhoud.

Een jaar Communicatieadviseur bij Puuridee

1 minuut leestijd

En dan ‘ben’ je alweer een jaar communicatieadviseur bij Puuridee. En wat heb ik het naar mijn zin! Maar wat doe ik dan eigenlijk zo al de hele dag? En wat maakt dit werk voor mij leuk? Een mooi moment om dit eens op een rij te zetten.

Met stip bovenaan: het fijne team waar ik mee samenwerk. Een mooie mix van ‘creatieve geesten met oog voor strategie’. Het besef ‘we kunnen in het werk echt niet zonder elkaar’, leeft bij iedereen en dat sterke gevoel van ‘we doen het samen’ vind ik waardevol. Ik heb het (eerste) contact met de klant en vertaal de wensen voor beeld en ontwerp door aan mijn collega’s op de studio: Sesilia, Yvonne, Yan en Anco. Ik check of het resultaat aansluit bij de wensen en strategie van de klant en koppel het vervolgens terug aan de klant.  

Smaken verschillen. Tenminste, dat zou je denken. Door het ontwerp en de tekst altijd aan te laten sluiten op de strategie is het geen kwestie van smaak meer. Over alles is namelijk van tevoren goed nagedacht.

"Het communicatievak is natuurlijk altijd in ontwikkeling. Onze kennis houden we up-to-date dankzij diverse scholingsmomenten en door te leren van elkaars expertise."
Melanie

Melanie
Communicatieadviseur

Een jaar Communicatieadviseur bij Puuridee

We komen er altijd uit

Het mooie is dat we er altijd uitkomen en onze klanten verrassen met het werk dat we opleveren. Een complete marketing-/communicatiestrategie met nieuwe naam en huisstijl, een opvallende advertentie, een fris ontwerp voor een nieuwe website of een heel magazine vol met verhalen en mooie beelden, helemaal door ons geschreven en vormgegeven. Ook het regelen van het laten drukken nemen we voor onze rekening. We zijn tenslotte ook ‘regelaars’.

Dat stapje extra voor de klant

Dit doen we allemaal om onze klanten te ontzorgen én hen te helpen met het behalen van hun doelstellingen. Tuurlijk is omzet belangrijk, maar dat geldt voor iedere commerciële organisatie. Een blije klant is waar we het uiteindelijk voor doen en je merkt bij alle collega’s dat we dat stapje extra zetten om meer te bereiken.

Van strategie tot socials, geen dag is gelijk!

Wat maakt dit werk nog meer bijzonder? Elke dag inhoudelijk met je vak bezig zijn en de grote afwisseling in werkzaamheden! De ene dag werk je aan een strategisch voorstel voor een wervingscampagne voor nieuwe medewerkers van een klant. De andere dag plaats je content voor een social media post en overleg je intensief met je collega van de studio over het ontwerp van een nieuw keurmerk.

Voor de ene organisatie ‘zijn’ we al jaren de communicatieafdeling en doen we alles van begroting tot beursmateriaal en de interne nieuwsbrief. Voor de andere organisatie schrijven en plaatsen we elke week een blog, met passende beelden en de social media posts. Het vraagt allemaal creativiteit en een goede samenwerking.

Van en met elkaar leren

Het communicatievak is natuurlijk altijd in ontwikkeling. Onze kennis houden we up-to-date dankzij diverse scholingsmomenten en door te leren van elkaars expertise. Daarnaast werken we – wanneer nodig – samen met andere, vaste partijen die bijvoorbeeld gespecialiseerd zijn in het bouwen van websites. Wij doen dan het design, zij verzorgen de bouwe. We steken veel tijd in deze samenwerking en leren van elkaar. Zo organiseren we soms een pizza-avondje om elkaar en elkaars werkwijze goed te leren kennen en op elkaar af te stemmen. Zo voelt het alsof ik nog een paar extra externe collega’s in het team heb.

Elke dag vrolijk aan de slag 😊

Ik ben nog steeds blij dat ik deze stap heb gemaakt. Zo zie je maar hoe goed een keuze kan uitpakken. Elke dag ‘mag’ ik weer aan de slag voor onze klanten en stap ik na een ochtendwandeling vrolijk achter mijn bureau. Thuis of op kantoor! Want ook dat maakt geen verschil in het fantastische teamgevoel wat ik hier heb.

Heb je ook behoefte aan een communicatieteam in of naast je organisatie of wil je gewoon eens een keer sparren over je eigen communicatiestrategie en -middelen? Leuk! Bel ons dan een keer, we denken graag met je mee.

Bel ons op 0599 – 65 88 25