Direct naar de inhoud.
GEMEENTE            PROVINCIE            OVERHEID             GEMEENTE            PROVINCIE            OVERHEID             GEMEENTE            PROVINCIE            OVERHEID             GEMEENTE            PROVINCIE            OVERHEID             GEMEENTE            PROVINCIE            OVERHEID             GEMEENTE            PROVINCIE            OVERHEID             GEMEENTE            PROVINCIE            OVERHEID             GEMEENTE            PROVINCIE            OVERHEID             GEMEENTE            PROVINCIE            OVERHEID             GEMEENTE            PROVINCIE            OVERHEID             GEMEENTE            PROVINCIE            OVERHEID             GEMEENTE            PROVINCIE            OVERHEID             GEMEENTE            PROVINCIE            OVERHEID             GEMEENTE            PROVINCIE            OVERHEID             GEMEENTE            PROVINCIE            OVERHEID             GEMEENTE            PROVINCIE            OVERHEID             GEMEENTE            PROVINCIE            OVERHEID             GEMEENTE            PROVINCIE            OVERHEID             GEMEENTE            PROVINCIE            OVERHEID             GEMEENTE            PROVINCIE            OVERHEID             GEMEENTE            PROVINCIE            OVERHEID             GEMEENTE            PROVINCIE            OVERHEID             GEMEENTE            PROVINCIE            

Overheid

Meer bereiken in het publieke domein?

Wij begrijpen dat het bereiken van doelen in de publieke sector een unieke uitdaging met zich meebrengt. We zijn hier om je te helpen die uitdaging aan te gaan. Of je nu communiceert vanuit een gemeente, provincie of andere overheidsinstantie, wij begeleiden je naar succesvolle communicatie in het publieke domein.

Inhoudsopgave

Communicatiestrategie 
Digitale toegankelijkheid
Inwonerscommunicatie
Positionering en huisstijl
Overheidscampagnes

Ja, laten we sparren!

Contact

Wist je dat…

…je als overheidsinstantie met iedereen communiceert? Jouw boodschap zo vormgeven dat iedereen op elk niveau begrijpt wat je bedoelt is dé uitdaging.

De juiste toon, het juiste middel en het juiste moment is van belang. Wij begrijpen als geen ander de complexiteit van het publieke domein. Lees snel verder hoe wij je kunnen ondersteunen.

Communicatiestrategie 

Impact maken door een gebiedsgerichte aanpak of een voorlichtingscampagne? Alles begint vanuit een passende communicatiestrategie. Essentieel als je efficiënt en effectief alle stakeholders wilt bereiken.

Digitale toegankelijkheid

Als je iedereen wilt bereiken, moet je er ook voor zorgen dat je middelen toegankelijk zijn voor iedereen. Alle websites van overheidsinstanties moeten voldoen aan de internationale standaarden voor toegankelijkheid; de WCAG-richtlijnen. Wij helpen je om je website en andere digitale bestanden digitaal toegankelijk te maken. Zo kan iedereen volwaardig participeren.

Inwonerscommunicatie

Hoe zorg je ervoor dat de inwoners van jouw gemeente, regio of provincie op de hoogte zijn van lokale initiatieven of essentiële diensten? En hoe zorg je er vervolgens voor dat je de betrokkenheid van die specifieke inwoners vergroot? Wij helpen je met het opstellen van een effectieve communicatiestrategie met de juiste middelenmix en boodschap en helpen waar nodig ook met de uitvoering.

Positionering en huisstijl

Een sterke huisstijl en merkpositionering versterken de identiteit van jouw organisatie. Het creëert herkenbaarheid, vertrouwen en betrokkenheid bij inwoners en ondernemers. Consistente communicatie, logo’s en kleurgebruik geven een gemeente een duidelijke, professionele uitstraling. Natuurlijk hebben we altijd ook voor toegankelijkheid en duurzaamheid.

Overheidscampagnes

Overheidscampagnes vormen de kern van positieve gedragsverandering in onze samenleving. Ze bevorderen bewustwording, informeren en inspireren om tot actie over te gaan. Denk bijvoorbeeld aan thema’s rondom gezondheid, milieu, veiligheid of gemeenschapsbetrokkenheid. Maar ook thema’s als energie, duurzaamheid en circulariteit vallen hieronder.

Deze campagnes bieden de sleutel tot een betere toekomst. Ze verenigen gemeenschappen, brengen belangrijke kwesties onder de aandacht en leiden tot concrete resultaten. Samen werken we aan het versterken van de boodschap, het vergroten van het bewustzijn en het creëren van positieve verandering in de samenleving.

We gaan graag met je in gesprek!

Praktische tips voor duidelijke overheidscommunicatie

  1. Start met een nulmeting. Waar staan we nu? We is de doelgroep? Wat is het kennisniveau van de stakeholders?

  2. Formuleer het beleid. Wat is onze gewenste situatie? Bepaal SMART doelstellingen. Hou rekening met de mogelijkheden van de doelgroep.

  3. Zorg voor draagvlak en betrek anderen bij je project. Duidelijk communiceren gaat over samenwerken, zowel binnen als buiten je organisatie.

  4. Schrijf voor iedereen. Schrijf voor de doelgroep, maar zorg dat je duidelijk communiceert. Duidelijke overheidscommunicatie moet voor iedereen zijn.

  5. Hoe wil ik mijn boodschap overbrengen? Waar is je doelgroep? Welke kanalen gebruik je? En hoe creëer ik empathie of actie bij deze groep?

  6. Beoordeel en toets je beleid en communicatie. Leer en verbeter op basis van deze inzichten.

Een nieuwe huisstijl zet je niet zomaar neer. Het vraagt strategisch denken, creatieve uitbarstingen, legostenen verzetten, kleur bekennen, wat heen en weer geschommel en dat allemaal volgens wet- en regelgeving. Wat hebben jullie een top huisstijl voor ons neergezet!
Marjolein Doornwaard-Vredenburg

Marjolein Doornwaard-Vredenburg
Medewerker communicatie & dienstverlening | Gemeente Meppel

Bekijk dit project
Bekijk Alles

Deze klanten gingen jou voor

We zijn trots op deze projecten

DesignMerkstrategieOverheid

Nieuwe strategie en huisstijl

Gemeente Meppel

CampagnesOverheid

Geef het door

Vereniging Drentse Gemeenten

MerkstrategieDesignOverheid

Westerwolde voert je mee

Gemeente Westerwolde

Samen de schouders onder de communicatievraagstukken van jouw overheidsinstantie?

Laten we een kennismaking plannen!

Contact

Je vindt ons hier

Openingstijden: elke werkdag van 8.30 uur tot 17.00 uur.

info@puuridee.nl
Hoogveen 3-5
9501 XK Stadskanaal