Direct naar de inhoud.
CS Vincent van Gogh CS Vincent van Gogh

CS Vincent van Gogh

Inspirerend en toekomstgericht onderwijs bieden, waarmee leerlingen het beste uit zichzelf halen. Dat is de missie van scholengemeenschap CS Vincent van Gogh, die ze graag op verschillende manieren naar voren willen brengen.

Daar helpen we graag bij met structureel communicatiemanagement en in de vorm van meerdere middelen. Zo hebben we gewerkt aan de interne communicatie, leerlingenwerving, websitestructuur, sociale media, een reflectieboek voor medewerkers, relatiemagazine en meer.

Een magazine boordevol verhalen

Een relatiemagazine is een uitstekend middel om als school leerlingen en medewerkers te informeren. Het ging om praktische informatie, maar ook om inspirerende verhalen over het onderwijs en de sfeer op school. Voor het magazine zijn we aan de slag gegaan met de structuur, interviews, teksten en vormgeving.

Leerlingen en docenten doen hun verhaal in verschillende interviews, er wordt informatie gegeven over het lesaanbod op school en worden de verschillende locaties van de scholengemeenschap uitgelicht. De rode draad in het magazine wordt gevormd door kernwaarden van CS Vincent van Gogh, zoals identiteit en leren leven.

Van jaarplanning tot drukwerk

De ondersteuning die we bieden in het communicatiemanagement op de scholen van CS Vincent van Gogh is zeer divers. Dan kun je denken aan het opstellen van een jaarplanning, ondersteuning in de interne communicatie en leerlingenwerving, bijdragen aan de organisatie van open dagen, het maken van een jaarverslag en ervoor zorgen dat drukwerk op tijd geleverd wordt.

De meeste werkzaamheden, zoals adviseren en meedenken in de communicatie, deden we op locatie van de opdrachtgever. Hier waren we wekelijks een dagdeel per week aanwezig. Bijkomend voordeel hiervan is dat er zo meer verbinding is tussen de communicatieadviseur en de scholen en medewerkers. Communicatievragen kwamen van bestuurders, teamleiders, docenten en medewerkers van het dienstenbureau. Die verschillende invalshoeken maakten de werkzaamheden erg divers, onze inzet completer én de kwaliteit van onze oplossingen beter.

Een boek op maat

De taak van CS Vincent van Gogh is jonge mensen ondersteunen in hun ontwikkeling, kennis toevoegen en ze goed voorbereid aan een vervolgopleiding laten starten. Om dit te kunnen doen, moeten óók medewerkers zich continu ontwikkelen. Daarom hebben wij in opdracht van de scholengemeenschap voor de docenten en het ondersteunend personeel een reflectieboek gemaakt.

Docenten krijgen elke dag weer nieuwe inzichten door het lesgeven en begeleiden van leerlingen. En onderwijskundige ontwikkelingen leiden continu tot een andere kijk op het onderwijs. Met een reflectieboek krijgen de docenten de mogelijkheid om hun eigen ideeën op te schrijven en nieuwe inspirerende plannen te maken. Ze kunnen dan ook rustig terugblikken op wat ze gedaan hebben. Het boek bevat teksten en vragen die de docenten zullen helpen en inspireren om hun vak nóg beter uit te voeren.

"Het is leuk en waardevol om vanuit Puuridee als communicatieadviseur mee te draaien op een school als CS Vincent van Gogh. Je krijgt de meest uiteenlopende vragen op het gebied van marketing en communicatie!"
Caroline

Caroline
Communicatieadviseur bij Puuridee

Het complete plaatje

Het relatiemagazine en het reflectieboek laten goed zien waar CS Vincent van Gogh voor staat, wat ze te bieden hebben aan leerlingen, docenten en ouders en welke waarden zij belangrijk vinden. Die visie en identiteit hebben we ook naar voren laten komen in het communicatiemanagement.

Is jouw onderwijsinstelling of bedrijf ook toe aan ondersteuning in communicatie en marketing? Of ben je op zoek naar een vernieuwende manier om jouw doelgroepen te inspireren? Neem dan contact op. We helpen je graag!