Direct naar de inhoud.
Interactief jaarverslag Interactief jaarverslag

Interactief jaarverslag

Dokter Drenthe, de regio-organisatie voor Drentse huisartsen, wilden hun jaarverslag op een vernieuwende manier delen met hun stakeholders. Ze zochten naar een creatieve vorm, die het lezen van het jaarverslag aantrekkelijk maakt. We zijn vol enthousiasme aan de slag gegaan. Het resultaat? Een levendig, informatief en vooral vernieuwend interactief jaarverslag.

Een verfrissende invulling

We hebben een verslag gemaakt waar je eenvoudig door kunt bladeren, met een klik op de knop naar elk gewenst hoofdstuk kunt gaan en waarin andere elementen gebruikt kunnen worden dan bij een papieren versie. Zo zijn er bijvoorbeeld video’s in het jaarverslag opgenomen en links naar externe webpagina’s voor meer informatie.

Voordelen van interactieve verslaglegging

Naast een gebruiksvriendelijke navigatie, video’s en koppelingen naar externe pagina’s biedt de keuze voor een interactief verslag veel meer voordelen. Zeker in vergelijking met traditionele documentatie. Feiten en cijfers kunnen bijvoorbeeld eenvoudig duidelijk worden gemaakt met kleurrijke infographics.

Het jaarverslag dat wij maakten is geschikt voor elk type computer en mobiel apparaat en om de gebruikservaring te vergroten wordt er gebruikgemaakt van duidelijke mouse-overs.

In eigen huisstijl

Voor de totstandkoming van het eindresultaat werden er vanuit Dokter Drenthe eigen foto’s, video’s, iconen en andere belangrijke huisstijlelementen aangeleverd. De foto’s zijn onder andere gebruikt bij quotes van werknemers en huisartsen die aan de organisatie verbonden zijn. De kenmerkende oranje lijn uit hun huisstijl, komt in het hele document terug.

"Mijn eerste samenwerking met Puuridee heeft alle verwachtingen overtroffen. Dat zit ‘m in hun bereikbaarheid, snelheid én bereidheid om ongevraagd mee te denken hoe het nóg beter kan. Geweldig!"
Joyce

Joyce
Communicatieadviseur

Aantrekkelijk voor een breed publiek

Het jaarverslag van Dokter Drenthe is een goed voorbeeld van hoe we complexe informatie toegankelijk en aantrekkelijk maken voor een breed publiek. Ben je nieuwsgierig geworden naar het resultaat? Bekijk dan hieronder het interactieve jaarverslag.

Bekijk jaarverslag