Direct naar de inhoud.

Verhalen vertellen met vormgeving

2 minuten leestijd

Grafisch vormgever Sesilia brengt in haar werk eenvoudige zinnen tot leven. In magazines, animaties en infographics weet ze de boodschap van klanten als geen ander te verbeelden.

“Ik vind het mooi hoe wij als bureau op een zo creatief mogelijke manier bedrijven mogen representeren. Met de juiste vormgeving krijgt een verhaal extra betekenis. Een compleet beeld.”
Sesilia

Sesilia
Grafisch vormgever

Verhalen vertellen met vormgeving

Balans in een magazine

Je boodschap uiten kan op verschillende manieren. Bijvoorbeeld met een magazine. Een groot voordeel daarvan is dat je daarmee meerdere verhalen kunt vertellen. Volgens Sesilia draait het allemaal om de juiste balans: “De beelden of illustraties moeten de verhalen ondersteunen, elkaar aanvullen. Daarnaast wil je de lezer een leuke ervaring geven. Het magazine moet nieuwsgierig en enthousiast maken. Het is als een kinderboek, maar dan voor volwassenen.”

 

CS Vincent van Gogh

Voor CS Vincent van Gogh, een scholengemeenschap in Noord- en Midden-Drenthe, heeft Sesilia gewerkt aan een magazine. “Ze wilden meer over de leerlingen en de school vertellen. Er zijn interviews gehouden met leerlingen over wat ze bereikt hadden. En ook de bestuurders kwamen aan het woord. Op basis van de bestaande huisstijl hebben we een schets gemaakt en een strategie bedacht.”

De volgende stap was onderzoeken hoe het magazine meer inhoud kon krijgen met de juiste details. Creativiteit en een overkoepelden stijlbepaling waren daarvoor de sleutel. “In het hele vormgevingsproces heb ik de huisstijl en strategie goed bewaakt. We hebben een mooi product neer kunnen zetten dankzij de sterke stijl die er al stond. De vertaling van verhaal naar beeld is er echt goed uitgekomen.”

Beeldende informatie

Net als bij magazines, zijn infographics ook ideaal om betekenis te geven aan een verhaal. Infographics zijn zeer geschikt om bepaalde processen zo duidelijk mogelijk in beeld te brengen. Om een doelgroep meer inzicht te geven in een proces, worden illustraties, tabellen en grafieken op de juiste manier gecombineerd. Uiteraard in de huisstijl van de klant of campagne waar de infographics voor gemaakt worden.

“Met infographics is het belangrijk dat de boodschap die je wilt vertellen helder is. Als je een proces in beeld brengt moet je bedenken welke stappen daarbij horen. Daarna bedenk je een verhaallijn, die goed afgestemd moet zijn op het doel dat je voor ogen hebt. Met vormgeving zorgen we er dan voor dat uiteindelijk alles op de juiste manier samenkomt in een herkenbare en pakkende infographic”, vertelt ze tot slot met zichtbaar enthousiasme.

 

Wil jij je doelgroep ook aanspreken op een creatieve manier? App, bel of mail ons om de mogelijkheden te bespreken!