Direct naar de inhoud.
Jort Jort

Jort Trainee grafisch vormgever

In een notendop een goed gemutste creatief die het hoofd koel houdt in het heetst van de strijd. Soms een pietje-precies, vaak een goocheme geit en te allen tijde een oprjochte Frysk die niet vies is om met zijn ongezouten mening te strooien. Van campagneconcepten tot het uitwerken van complexe infographics; als trainee grafisch vormgever leert hij al werkende de fijne kneepjes van het vak.

Met gespitste oren, scherpe tong, eigenwijze aanpak en goede dosis humor streeft hij naar onderscheidend visueel werk. Door zijn brede interesse en onuitputtelijke nieuwsgierigheid zoekt hij continue naar creatieve invalshoeken. Of zoals kleine 6-jarige Jort elke donderdagmiddag luidkeels met zijn grote vrienden Moffel en Piertje mee blèrde:

"Ik koekeloer hier, ik koekeloer daar. Ik koekeloer het hele jaar."

Jort

Wist-je-datjes

Op jonge leeftijd stevende Jort af op een opzienbarende lengte van maar liefst 2 meter en 12 centimeter. Mits hij niet van plan was om te gaan volley- of basketballen, werd een operatie aangeraden om de groei af te remmen. Er werd gekozen voor een ingreep, waardoor hij uiteindelijk ‘slechts’ 1,97 werd. Twee jaar later ging hij toch basketballen…. Ondanks zijn kleurrijke persoonlijkheid heeft hij een illustere voorkeur voor zwarte gadgets.

Zwarte gadgets
Hekel aan niet-schuimende tandpasta
Fries, maar kan niet schaatsen
Babbelegûchje (favoriete Friese woord)
Kokkerellen
Maakt van alles lijstjes